Bilety lotnicze z Grecji do Neapolu

+48 61 62 62 022

whole year
whole year
Add another room
fromAlexandroupolis
fromAten
fromChios
fromIoanniny
fromKalamaty
fromKefalonii
fromKosu
fromMilos
fromMykonos
fromParos
fromPatras
fromRodos
fromSalonik
fromSkiathos
fromSkiros
fromThira
fromZakynthos
Ceny biletów lotniczych zależą bezpośrednio od aktualnej dostępności miejsc w samolotach. Dostępność miejsc zmienia się codziennie. Może się więc zdarzyć, że wybierając inne lotniska dla konkretnych dat, znajdziesz cenę za bilet lotniczy z Grecji do Neapolu niższą od powyższej.
 
Aby sprawdzić w jakich datach są dostępne najtańsze bilety lotnicze z Grecji do Neapolu wybierz lotnisko, z którego chcesz wystartować i kliknij na klawisz z napisem "Sprawdź cenę". Po wybraniu daty wylotu i/lub powrotu na następnej stronie zostaną wyszukane połączenia lotnicze z wybranego lotniska do Neapolu.
 


 
Neapol - Na południu Włoch, u stóp Wezuwiusza, jednego z najbardziej niebezpiecznych wulkanów świata, rozciąga się Neapol, jedno z najsłynniejszych włoskich miast. Stare przysłowie, „zobaczyć Neapol i umrzeć”, nie straciło właściwie na swojej aktualności. Miasto samo w sobie jest jedną wielką architektoniczną atrakcją i słynie z licznych zabytków. Nie możesz przeoczyć Katedry św. Januarego, Pałacu Królewskiego, Klasztoru Kartuzów, andegaweńskiego dworu królewskiego Castel Nuovo, zamku Sant'Elmo czy opactwa Certosa di San Martino. Udając się w dwa ostatnie miejsca, koniecznie skorzystaj z kolejki liniowej Montesanto. Nigdy nie zapomnisz towarzyszących Ci podczas podróży uczuć, wrażenia bowiem są nieopisane. Neapol położony jest nad morzem, nie można zatem, przebywając w mieście, ominąć spaceru promenadą Caracciolo. W pobliżu znajduje się plac Mergellina, bardzo popularny wśród dzisiejszych artystów.
 
Trudno również wyobrazić sobie włoskie miasto bez włoskiej kuchni, niepowtarzalnej i niezwykle smacznej. Neapol posiada też swoje specyficzne dania, których nazwy silnie związane są z nazwą miasta. Jednym z nich jest pizza napoletana, w której skład wchodzą trzy podstawowe składniki: pomidory, bazylia i mozzarella. Odzwierciedlają one włoskie barwy narodowe. Godne polecenia jest też spaghetti po neapolitańsku, które w przeciwieństwie do bolońskiego przyrządza się bez mięsa.